Na 25 jaar menig bedrijfsfeest, bruiloft of braderie van de juiste muzikale omlijsting te hebben voorzien, werd het volgens Erik Wagenvoort en Henk Preusterink, de twee leden van het eerste uur van de BackGammon Band, tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Albert Loth en Erik's jongere broer Peter doken zij de oefenruimte in. En het resultaat is BACK2BACK! Een viermansband met voornamelijk poprockhits uit de zeventiger jaren. 

Voor Erik, Albert en Henk geldt dat ze jarenlang gespeeld hebben op vele feesten in den lande en zelfs af en toe in Duitsland (net over de grens). Deze ervaring komt zeker van pas, maar het uitgangspunt is nu het met veel plezier spelen van de muziek uit hun jeugd. En daar kunt u van meegenieten. 

Peter is een verhaal apart! Jaren geleden stond hij nog tussen de spreekwoordelijke schuifdeuren te zingen. Sinds hij als zanger van BACK2BACK het podium heeft beklommen verrast hij menigeen met zijn zangkunsten door bij elk nummer de juiste toon te treffen. 

Rock- en popmuziek zijn muziekstijlen met een stevige basis. Vandaar dat BACK2BACK speelt in de voor deze muziek geijkte bezetting van basgitaar, drums en elektrische slag- en sologitaar. Aanvullend hierop speelt Peter op een akoestische gitaar.